top of page

Historiapäivä Tiilitehtaalla

Historiapäivä Tiilitehtaalla
Historiapäivä Tiilitehtaalla

Aika ja paikka

20. heinäk. 2022 klo 15.00 – 16.30 UTC+3

Ravintola Tiilitehdas, Nukarintie 5, 05400 Tuusula, Finland

Lisätiedot

Elämää tehtaan piippujen katveessa  - Historiapäivä Jokelan Tiilitehtaalla.

Jokelan Tiilitehdas on viime vuosina herännyt uuteen eloon. Tuusulan museo esittelee Tilitehtaan historiaa Tuusulan Tuu museoon -viikoilla nyt neljättä kesää. Ravintola Tiilitehdas puolestaan tarjoaa kesäravintola- ja kulttuuritoimintaa teollisuushistoriaa henkivissä ainutlaatuisissa tiloissa nyt toista kesää. Ravintolaa pyörittää Jokelan elävän kulttuurin kehitysyksikkö Jekku ry.

Vuonna 1874 perustettu Jokelan tiilitehdas oli paikkakunnan ensimmäinen teollisuusyritys. Sen ympärille kasvoi vuosikymmenien varrella koko joukko muita teollisuusyrityksiä ja vilkas teollisuustaajama kauppoineen ja vapaa-ajan viettopaikkoineen. Jokelan eli ja hengitti teollisuuslaitosten rytmiin - hyvinä aikoina työpaikan vaihto oli helppoa ja työtä riitti myös kausityöläisille.

Jokelan historiaan tutustumme Ravintola Tiilitehtaassa keskiviikkona 20.7. klo 15 - 16.30 teemalla ”Elämää tehtaan piippujen katveessa”. Vanhoja kuvia ja mielenkiintoisia tarinoita esittelee intendentti Jaana Koskenranta Tuusulan museosta. Ravintolasta voi ostaa kahvia ja muista virvokkeita.

”Jokela syntyi rautatien varrelle, tiilitehtaiden ympärille. Jokelan teollisuushistoria on kuin Suomen teollisuushistoria pienoiskoossa ja paikoitellen se on jännittävää kuin toimintaelokuvissa”, kertoo Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta.

Historiapäivän tiilitehtaalla järjestävät yhteistyössä Tuusulan museo ja Ravintola Tiilitehdas.

Tulethan vain terveenä paikalle.

· Historiapäivä tiilitehtaalla ke 20.7.2022 klo 15 - 16.30 Tiilitehtaan ja Jokelan historiaan johdattelee Jaana Koskenranta Tuusulan museosta. Vapaa pääsy, kahvit ja muut virvokkeet omakustanteisesti

· Tuu museoon -viikot 19.7. - 31.7.2022 asti ti–su 11–17 Jokelan tiilitehtaalla ja muissa Tuusulan museoissa

· Osoite: Jokelan Tiilitehdas, Nukarintie 3, 05400 Jokela

Share This Event

bottom of page