top of page

Tiilitehtaan Kino: Hytti nro 6

Registration is closed
See other events
Tiilitehtaan Kino: Hytti nro 6
Tiilitehtaan Kino: Hytti nro 6

Aika ja paikka

27. elok. 2022 klo 17.30 UTC+3

Ravintola Tiilitehdas, Nukarintie 5, 05400 Tuusula, Finland

Lisätiedot

Hytti nro 6 on kerännyt jo yli 145 000 katsojaa kotimaan elokuvateattereissa. Cannesin Grand Prix -palkinnolla palkittu ja 12 Jussi-ehdokkuutta napannut Juho Kuosmasen elokuva jatkaa yhä unohtumatonta matkaansa valkokankailla.

Hytti nro 6 vie unohtumattomalle junamatkalle arktisten neuvostomaisemien halki.

Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Lauran odotukset rauhoittavasta etsikkomatkasta karisevat kerta heitolla, kun Ljoha juo itsensä äänekkääseen humalaan heti ensimmäisenä iltana. Alun yhteentörmäyksen jälkeen eriparinen kaksikko alkaa kuitenkin löytää toisistaan jotakin yhteistä ja odottamatonta.

Hienovaraisen huumorin värittämä kohtaaminen täyteen ahdetun junan erikoislaatuisessa maailmassa saa kummatkin matkaajat näkemään myös itsensä uusin silmin. Hymyilevä mies -elokuvallaan kansainväliseen menestykseen nousseen Kuosmasen lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana.

18.00 Hytti Nro 6 (102min)

17.50 Jokela Kuvina-Dokumentti (10min)

17.45 Sali avataan

Liput 7,90e

Ikäraja K7

Draama

Hytti nro 6 tehtiin yhteistyössä venäläisen osatuottajan kanssa. Elokuvan suomalainen tuotantoyhtiö ei maksa elokuvan voittoja Venäjälle. Elokuvan venäläinen osatuottaja Natalia Drozd on vaatinut julkisesti sodan lopettamista. Hän ei todennäköisesti tee enää yhtäkään elokuvaa Putinin Venäjällä.

Me Jekku ry:ssä ja Tiilitehtaalla tuomitsemme Putinin hyökkäyksen ja osoitamme tukemme Ukrainalle.

Haluamme näyttää Hytti nro 6-elokuvan, koska se on poikkeuksellisen laadukas ja menestynyt suomalainen elokuva. Samalla on hyvä muistuttaa itselleen, ettei Putinin hyökkäys ole yksittäisten Venäjän kansalaisten syytä.

Share This Event

bottom of page