top of page

Tiilitehtaan Kino: Rumble

Tiilitehtaan Kino: Rumble
Tiilitehtaan Kino: Rumble

Aika ja paikka

21. elok. 2022 klo 15.00

Ravintola Tiilitehdas, Nukarintie 5, 05400 Tuusula, Finland

Lisätiedot

Rumble on säälimättömän hauska kulttimaineeseen noussut suomalainen road-movie, jossa Vesa-Matti Loiri tekee yhden unohtumattomista roolisuorituksistaan.

Pääosissa: Vesa-Matti Loiri Tommi Korpela Jari Nissinen Jari Pehkonen

Jani Volasen ohjaama Rumble on tarina neljän ikääntyneen rokkarin matkasta 2000-luvun kesäisessä Suomessa punaisella Cadillacilla 1950-luvun rock 'n' rollin tahdissa. Vähä-älyisen äijäporukan elämään kuuluu musiikin lisäksi lähinnä erilaiset alkoholijuomat, joita nautitaan yli Stakesin suositusten ja tietysti Dillinger-pizza.

Loiri on porukan ehdoton johtaja - yli-ikäinen sekopää, joka tarpeen tullen teurastaa lehmän vaikka paljain käsin. Hänen johdollaan äijät metsästävät tien päällä pizzaa ja pakenevat virkavaltaa. Matkan päämäärä ei ole tärkeä, vaan sen aikana nautitun viinan määrä. Tilanne kehittyy matkan edetessä varsin hurjaksi, mutta hengenheimolaisuus pelastaa kriittisen tilanteen.

Rumble on rosoinen road-movie, crazy komedia tai jopa kaurimäkeläisen pateettisuuden käänteismaailma. Hyvän maun rajoilla liikkuva elokuva, jonka näyttelijäsuoritukset ja Kari Sohlbergin vakaa kameratyöskentely pitävät rajan paremmalla puolella. Rumble on saavuttanut kulttimaineen, eikä syyttä. Se on levoton ja karkea elokuva, mutta niin ovat sen kuvaamat henkilötkin. Rumble on parhaimmillaan kesäpäivänä nautittuna kylmän oluen kanssa.

Veskulle! <3

Liput 4,5e / hlö K7

Tuotanto: Silva Mysterium Oy, Mika Ritalahti, Niko Ritalahti Ohjaus: Jani Volanen Käsikirjoitus: Jari Nissinen Kuvaus: Kari Sohlberg Äänitys: Olli Huhtanen Miksaus: Peter Nordström Leikkaus: Kimmo Taavila Puvustus: Titta Kettunen Maskeeraus: Mirva Muona Lavastus: Heli Laine

Ensi-Ilta 2.1.2003

Tiilitehtaan Kino on Jekku ry:n ja Ravintola Tiilitehtaan korttelikinoprojekti. Tiilitehtaalla on 3m valkokangas ja elokuvanäytöksissä käytetään ravintolan äänentoistojärjestelmää. Sali on pimennetty Kulttturitalolta hankituilla vanhoilla samettiverhoilla.

Tiilitehtaan baari palvelee normaalisti elokuvaesitysten aikana ja elokuvasalissa saa nautiskella baarin virvokkeita. Omien juomien tuominen ravintolaan on kielletty.

Viikonlopun ruokapolitiikan Tiilitehtaalla hoitaa Mr. Beefburgers.

Burgeripannu kuumana: PE: klo 16 -> LA: klo 16 -> SU: klo 13.30 ->

Share This Event

bottom of page